Iako postoji nekoliko vrsta meringa, ova je posebna po tome što su jaja u njoj paterizirana, a tekstura je glatka, sjajna i kompaktna.
Swiss meringue buttercream najčešće je korišten buttercream u slastičarstvu jer je zbog načina pripreme najstabilniji. Njegova je izrada složenija od izrade ostalih meringa, no tekstura mu je svilenkastija i manje je sladak.
Omjeri za izradu švicarske meringe su 1:2:3 pri čemu prva brojka predstavlja količinu bjelanjka, druga količinu šećera, a treća količinu maslaca. Svi sastojci mjere se u gramima.
Priprema ove meringe temelji se na nekoliko koraka. Bjelanjci i šećer kuhaju se u zdjelici iznad lonca s kipućom vodom sve dok temperatura mješavine ne dosegne 60°C te se kristali šećera otope. Nakon kuhanja na pari, smjesa se tuče električnim mikserom, a kad se smjesa prohladi u nju se dodaju komadići maslaca sobne temperature i miješa sve dok se ne dobije glatka, sjajna, kompaktna smjesa.
Ovaj se buttercream naziva i kuhana meringa jer način njegove pripreme osigurava pasterizaciju bjelanjaka.
Švicarska meringa najbolja je za ukrašavanje pita i tartova, izradu puslica te za ukrašavanje torti i cupecakesa.
Fotografije: Unsplash, Pixabay