Danas u Milanu počinje Svjetsko prvenstvo u slastičarstvu i u dekoriranju torti, a trajat će do utorka 24. listopada.
Na natjecanju će nastupiti 40 država iz cijeloga svijeta, odnosno preko 160 slastičara koji će za titulu najboljega morati pokazati svoje znanje u radu sa slastičarskim kremama, šećerom i čokoladom. Stručni žiri, sastavljen od trenera svih ekipa, ocjenjivat će njihove sposobnosti, maštu i kreativnost.
Svaki natjecateljski tim bit će sastavljen od tri slastičara, koji su prošli stroge selekcije u svojim zemljama. Svaka će ekipa imati svog trenera koji će ih voditi.
Prva dva dana rezervirana su za natjecanje u slastičarstvu, sladoledarstvu i čokoladi, a zadnja dva za natjecanje u dekoriranju torti.
Ovo je drugo izdanje ovog natjecanja. Pobjednik prvog izdanja održanog 2015. bio je Japan, dok je Italija osvojila drugo mjesto. Ove se godine, među ostalim, natječu i predstavnici Tajlanda, Perua, Sjedinjenih Američkih Država, Meksika, Francuske, Austrije, Portugala, Njemačke i Srbije.
Hrvatska na ovom natjecanju nema svoga predstavnika.
Fotografije: Federazione Internazionale Pasticceria, Gelateria e Cioccolateria (FIPGC)