Organizirate li neko važno događanje, veliki organizacijski izazov možete lako riješiti ako odaberete catering – SweetBox nam u nastavku otkriva i zašto.
Što je catering?
Catering je je vrsta ugostiteljske usluge koja se brine za opskrbu hrane i pića uzvanika, gostiju na različitim društvenim događajima i zabavama. Cilj cateringa nije samo pružiti gurmanski doživljaj, catering je i ogledalo dobrog ukusa.
U današnje vrijeme cijene na tržištu se prilagođavaju svačijem džepu pa tako i catering usluga. Obično se pruža više opcija različitih po broju usluga koje određuju i cijenu. Najčešći događaji na kojima se koriste usluge cateringa su poslovni domjenci i svadbene svečanosti te druge proslave.
Kako bi upravo vaš catering bio zapamćen pripremili smo vam nekoliko korisnih savjeta:
1. Osmislite originalni meni
Osmišljavanje jelovnika možda se čini kao vrlo lak posao, no ako želite biti originalni, jednostavnu hranu koju svi vole pripremite na drugačiji i zabavan način.
Nemojte zaboraviti na šarene kolače i tortu, a dobrodošli su i mali slatki zalogaji.
Minijaturne verzije složenih slastica izbor su s kojim ne možete pogriješiti, a upravo se ovdje otvara prostor u kojem možete biti kreativni i jedinstveni.
Pakiranja za slatko, ali i slano, kao i razne ideje možete potražiti na linku.
2. Prilagodite omjere
Bez obzira organizirate li posluživanje za 10 ili 50 ljudi postoji nekoliko osnovnih pravila kojih biste se trebali držati kako vam nikad ne bi nedostajalo hrane ili bi je bilo previše.
Nekoliko savjeta za savršen omjer hrane i ljudi:
Kada procjenjujete količine, uvijek ih zaokružite na cijeli broj.
Uvijek imajte dežurnu osobu koja će vam, u slučaju manjka, moći dostaviti namirnice ili piće.
3. Posvetite pažnju detaljima
Detalji su upravo ono što će vas istaknuti među ostalima. Ovisno o vrsti zabave i temi prilagodite boje i dekoracije.
4. Različit catering za svaku prigodu
Odabir cateringa svodi se na vaše ponude i ukuse onih koji catering naručuju pa je važno prilagoditi se gostima koji uvijek očekuju najbolju uslugu.
Prilagodite se željama gostiju i vrsti događaja. Ako organizirate catering na prezentaciji novih proizvoda ili na stručnoj konferenciji poslovnog karaktera, unaprijed istražite koliko je vremena predviđeno za pauzu.
Mali trikovi za kraj:
U sastojcima hrane izbjegavajte hranu koja izaziva alergije (orasi, lješnjaci, kikiriki, kravlje mlijeko i jaja, pšenično brašno i agrumi). Ukoliko ipak odlučite poslužiti navedene namirnice, neka one budu jasno vidljive.
Ako organizirate događaj na kojem sudjeluju i djeca, pripremite nešto posebno za njih.
U suradnji sa SweetBoxom
Fotografije: SweetBox