Uz otopljeni granulirani šećer ili sljezove kolačiće spojevi vaše kućice od medenjaka bit će čvrsti i stabilni pa ćete tako puno lakše rukovati kućicom prilikom ukrašavanja i imati priliku stvoriti pravo remek djelo koje će krasiti vaš dom ovih blagdana.
Izrada kućice od medenjaka mnogima je omiljena blagdanska aktivnost, a nerijetko dođe do nervoze i svađe kada kućica ne bude stabilna kao na fotografiji recepta za koji ste se odlučili. Tajna stabilne kućice od medenjaka je u pravilno otopljenom granuliranom šećeru koji služi kao lijepilo.
Kako biste ga pravilno otopili, granulirani šećer uspite u tavu i pustite ga da se kuha na laganoj vatri. Potrebno je neko vrijeme dok šećer ne porumeni, a kada dođe do te faze ugasite vatru kako ne bi zagorio. Zatim uzmite dijelove svoje kućice od medenjaka i rubove svakog komada uronite u šećer, a zatim pospajajte dijelove kućice. Nakon što se ohladi, šećer će se ponovno stisnuti i granulirati i na taj način će „zacementirati“ spojeve između dijelova vaše kućice.
Postoji još načina za sigurno spajanje kućice od medenjaka, a to su šećerna glazura koja nije dugotrajno riješenje za spajanje dijelova, ali je vrlo dobra za dekoriranje kućice te otopljeni sljezovi kolačići koji su bolja opcija od glazure jer funkcioniraju slično kao i otopljeni šećer.
Svakako, koju god tehniku lijepljenja odabrali, kada učvrstite svoju kućicu dajte mašti na volju i zajedno s članovima svoje obitelji dekorirajte najslađu kućicu od medenjaka koja će ovoga Božića krasiti vaš dom.
Izvor: thedailymeal.com
Fotografija: Canva