Na ovogodišnjem izdanju ovog natjecanja, čija je tema bila priroda, pobjedu su odnijeli Talijani koji su žiri očarali svojim kreacijama baziranim na pčelama i oprašivanju.
Finale ovogodišnjeg izdanja Coupe du Monde de la Pâtissierie održano je u subotu, 25. rujna 2021., u Lyonu, a pobjedu su odnijeli Talijani.
Članovi pobjedničkog tima su Lorenzo Puca – specijalist za šećer, Massimo Pica – specijalist za čokoladu, Andrea Resstucia – specijalist za led te Alessandro Dalmasso – predsjednik tima. Oni su žiri očarali svojim kreacijama baziranim na temu pčela i oprašivanja te je žiri lako donio jednoglasnu odluku o dodjeli zlatne medalje upravo njima.
Srebrnu medalju osvojio je tim iz Japana, dok je brončana pripala francuskom timu. Švicarci su na ovom natjecanju osvojili Zero Waste Award, dok su nagradu Team Spirit Award odnijeli Čileanci.
Ovo je, šesnaesto po redu, izdanje bilo u znaku snalažljivosti i kreativnosti, a tema natjecanja bila je priroda. Kandidati su se natjecali u 5 kategorija, i to: torte za dijeljenje, sladoledne torte, restoranski deserti, čokoladna skulptura i skulptura od šećera.
Piere Hermé, predsjednik odbora ovog natjecanja osvrnuo se na finale pa rekao: „Ovo je finale obilježila emotivnost i kreativnost, kao i okusi i boje koji su proizašli iz deserata 11 timova koji su se natjecali.“ – stoji u službenom priopćenju organizatora.
U finalu ovog natjecanja našlo se ukupno 11 timova, od 14 najavljenih, i to: Alžir, Čile, Egipat, Francuska, Italija, Japan, Meksiko, Rusija, Južna Koreja, Švicarska i Ujedinjeno Kraljevstvo, dok se timovi Kine, Maroka i Brazila nisu natjecali.
Fotografije: Coupe du Monde de la Pâtissierie