Naša suradnica Francesca Della Penna s bloga The Gluten Freelancer otkrila nam je recept za bezglutensku slasticu kao stvorenu za maskenbal – chiacchiere (tal. brbljanje, razgovor).
Sastojci
- 300 g jogurta
- 300 g bezglutenskog brašna
- 220 g kukuruznog škroba
- prstohvat soli
I još
- suncokretovo ulje
- šećer u prahu
Priprema
U jednoj posudi pomiješajte jogurt, brašno, kukuruzni škrob i sol. Kada je tijesto spremno, podijelite ga u dvije kugle i razvaljate ga na radnoj površini. Razrežite ga kao trake te svaku traku razrežite po sredini.
Svaku traku stavite u ugrijano suncokretovo ulje te pokrijte poklopcem. Kada trake počnu rasti i postanu zlatne, vrijeme je da ih izvadite iz ulja.
Ostavite trake da se ohlade na kuhinjskom papiru (koji će upiti ulje), a zatim ih pospite šećerom u prahu.
Fotografije: The Gluten Freelancer