Kraljice ljeta – smokve, našle su svoje mjesto u ovom neodoljivom tartu čiji nam recept stiže s bloga What’s for dessert? autorice Tamare.
Sastojci
Tijesto
- 270 g oraha
- 3 žlice šećera
- 60 g hladnog maslaca
Nadjev
- 250 g mascarponea
- 100 g grčkog jogurta
- 80 g meda
I još (za serviranje)
- smokve
- med
- grubo sjeckani orasi
Priprema
Tijesto
Orahe i šećer sameljite u multipraktiku (možete ih samljeti fino kao prah ili pustiti malo teksture). Dodajte maslac i kratko pulsirajte da se sastojci povežu. Smjesu istresite na prijanjajuću foliju, oblikujte u disk i stavite u hladnjak na pola sata. Kad se smjesa malo ohladila, rasporedite ju u kalup pomoću prstiju. Raširite ju po dnu i formirajte stranice. Stavite kalup u hladnjak na pola sata, a zatim pecite 15 – 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Pustite da se ohladi na rešetki, a zatim izvadite iz kalupa.
Nadjev
U zdjelici pomiješajte mascarpone, grčki jogurt i med. Kad se smjesa ujednači, izlijte ju na ispečeno i ohlađeno tijesto. Stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći. Prije posluživanja na površinu rasporedite četvrtine smokve, pospite orasima i nakapajte medom.
Fotografija: What’s for dessert?