Polaznici će, po završetku dvomjesečnog tečaja koji organizira Kulinarski Institur Kul IN iz Siska, dobiti certifikat Profesionalni slastičar.
Kulinarski Institut Kul IN organizira tečaj za profesionalne slastičare. Tečaj će trajati dva mjeseca, a po završetku programa, polaznici će dobiti certifikat Profesionalni slastičar.
U sklopu programa, predviđeno je 80 posto praktične nastave i kulinarskog praktikuma koji će započeti od samih osnova kako bi polaznicima omogućio pravilno i temeljito usavršavanje slastičarskih tehnika.
U sklopu ove edukacije, posebno će biti obrađena svaka od ovih cjelina: kvasna tijesta, lisnata tijesta, vučena tijesta, keksi, tartevi, biskvitne mase, kreme, pjenice, čokolada i dekoracije od čokolade, individualni kolači, klasične torte, svadbene torte, restoranske slastice i ostale vrste dekoracije.
Programom su predviđeni i stručni posjeti proizvodnim centrima prehrambenih proizvoda i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Cilj ovih posjeta jest naučiti polaznike kako prepoznati kvalitetne namirnice te naučiti ih detaljima o proizvodnji i pripremi namirnica koje se koriste u kulinarkom praktikumu.
Nakon završenog tečaja, oni koji žele nadograditi svoje znanje, mogu pristupiti trotjednom programu stažiranja u poznatim hrvatskim hotelima, restoranima i slastičarnama kako bi na ovaj način stekli dodatna znanja i vještine.
Predviđeno je da se tečaj održi u tri različita perioda: 15. svibnja – 14. srpnja, 31. srpnja – 29. rujna te od 16. listopada do 15. prosinca. Cijena tečaja ovisit će o periodu u kojem se tečaj održava, a mjesto održavanja je Sisak.
Fotografija: Kul IN