U godini u kojoj su mnogi imali iznenađujuće puno vremena za pripremu slastica, najradije ste čitali savjete, ali i priče o zanimljivim tortama.
Godina za nama nam je puno toga oduzela, ali nam je nešto i dala. Mnogi su, naime, prošle godine po prvi put nakon dugo vremena imali dovoljno vremena za isprobavanje novih, često slatkih, recepata.
Ne čudi stoga da je na našem popisu tri najčitanije teme prošle godine svoje mjesto našlo dva teksta sa savjetima za izradu slastica, ali i jedna priča o posebnoj torti – onoj posvećenoj Zagrebu.
„Moj Zagreb, tak imam te rad“: torta u čast voljenom gradu
Početkom prošle godine oduševila nas je Lada Osredečki iz LLady Cakes koja je napravila tortu posvećenu voljenom gradu – Zagrebu. Na ovoj nesvakidašnjoj torti svoje su mjesto pronašli brojni prepoznatljivi zagrebački simboli poput katedrale, crkva sv. Marka, spomenika Antunu Gustavu Matošu, bana Jelačić… Priča o ovoj divnoj torti vas je oduševila i dovela Ladu na treće mjesto godišnjeg pregleda.
Škola slastičarstva sa Suzanom Kvesić: Slastičarska krema
Na drugom se mjestu našla još jedna slastičarka – Suzana Kvesić koja s nama na portalu često dijeli svoje savjete za uspješnu pripremu slastica. Njezine male tajne za pripremu savršene slastičarske kreme tako su i vama pomogle u stvaranju novih slatkih remek djela.
Rješenje je tu: evo čime zamijeniti kukuruzni škrob u receptima
Ipak, najčešće ste se vraćali tekstu u kojem smo vam donijeli kratki pregled idealnih zamjena za kukuruzni škrob u slasticama. Iako se često nalazi na popisu sastojaka za pripremu slastica, nemamo ga uvijek u svojoj kuhinji stoga je ovaj tekst i više nego dobrodošao kao spas u tim situacijama.
Fotografije: Lada Osredečki, Suzana Kvesić, Mirjana Bošković Smrekar