Volimo zaviriti na blog Samo jedan griz našeg suradnika Darka Debića koji nam ovaj put donosi recept za terinu s jabukama.
Sastojci
- 2 jaja
- 50 g šećera + šećer za posipanje
- 2 vanilin šećera
- 100 ml mlijeka
- 50 g maslaca
- 70 g brašna
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- cca 900 g jabuka
Priprema
Jaja miksati sa šećerima, dodati mlijeko, 25 g maslaca otopljenog u mikrovalnoj i na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Jabuke jednu po jednu guliti (tako neće potamniti), odmah rezati na ploške (ručno ili na ribež) i umiješati u pripremljeno tijesto. Dobro izmiješati kako bi svaka ploška bila prekrivena tijestom.
Kalup za pečenje dimenzija 24 × 10 cm, dubine oko 7 cm, obložiti papirom za pečenje, masu prebaciti u kalup, poravnati, na vrh staviti tanke listiće ostatka maslaca i posipati šećerom. Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu, 180 °C na sat vremena. Prije rezanja ohladiti.
Fotografije: Samo jedan griz