Evo još jednog dokaza da je tiramisù nepresušan izvor inspiracije za slatke kreacije – nakon onog s mandarinama, donosimo vam recept za onaj s marunima koji su pripremile Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art.
Sastojci
(za 4 čaše od ca. 150 – 175 ml)
- 250 g mascarpone sira
- 125 g pirea od marona
- korica od jedne bio-naranče
- 2 žumanjka (M)
- 50 g šećera
- 60 ml slatkog vrhnja
I još
- 2 šalice espressa
- 2 velike žlice likera od naranče
- ca. 100 g piškota
- kakao u prahu za posipanje
Priprema
Mascarpone sir, pire od marona i narančinu koricu pjenjačom sjediniti u glatku kremu. Žumanjke i šećer pjenasto istuči na pari. Ostaviti da se malo ohladi. Umiješati u mascarpone kremu. Tučeno slatko vrhnje također umiješati u mascarpone kremu.
Espresso i liker od naranče pomiješati. Piškote grubo izmrviti. Polovicu piškota raspodijeliti po čašama i natopiti polovicom espressa. Raspodijeliti polovicu kreme i poravnati. Ostatak sastojaka raspodijeliti na isti način kao i kod prvog postupka. Tiramisu poklopljen ostaviti ca. 2 sata u hladnjaku.
Prije serviranja posuti kakaom u prahu.
Fotografija: Feeding Art