Tiramisù je uvijek dobra ideja, a danas vam donosimo recept Mirjane Šmit s bloga Od slatkoga slađe za tiramisù s jagodama.
Sastojci
Krema
- 500 g mascarpone sira
- 4 žumanjka
- 3 žlice šećera
- 2 vanilin šećera
- 3 dl vrhnja za šlag
Ukrašavanje
- 400 g piškota
- 3 šalice crne kave
- 800 g jagoda
- kakao
Priprema
Skuhati kavu bez šećera i ohladiti.
Umutiti mikserom žumanjke, šećer i vanilin šećer te kuhati na pari. Kuhati do 80 °C ili dok krema ne bude dovoljno gusta. U hladnu kremu umiješati sir i tučeno slatko vrhnje.
Na pladanj složiti piškote namočene kavom te ih premazati kremom i složiti jagode. Drugi red piškota umakati u kavu i premazati kremom. Ohladiti i posuti kakaom. Poslužiti rashlađeno.
Savjet
Krema se može servirati slastičarkom vrećicom i uporabiti sezonsko voće po izboru.
Fotografija: Od slatkoga slađe
[print_link]