Tiramisù je izvor vječne inspiracije za neke nove slatke kombinacije kojima se neobično veselimo – baš zato nam je drago da smo naišli i na ovaj recept za tiramisù s malinama koji nam stiže s bloga What’s for dessert? autorice Tamare.
Sastojci
Umak od malina
- 100 g malina
- 1 žlica eritritola (ili 1 žlica bijelog šećera)
Krema
- 3 žumanjka
- 4 žlice eritritola (ili 3 žlice bijelog šećera)
- 200 ml slatkog vrhnja
- 250 g mascarponea
I još
- 8 piškota
- 10 žlica mlijeka
- 100 g malina
Priprema
Umak od malina
Prokuhajte 100 g malina uz dodatak eritritola pa propasirajte kroz gusto sito da odstranite koštice. Pustite da se ohladi.
Krema
U vatrostalnoj zdjeli pomiješajte žumanjke i eritritol pa kuhajte na pari uz neprestano miješanje 5-10 minuta dok se žumanjci ne zgusnu i posvijetle (pazite da posuda u kojoj su žumanjci ne dodiruje vodu). Pustite da se ohlade. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag pa odvojite 50 g za dekoraciju. Preostali šlag i mascarpone dodajte u ohlađene žumanjke i miksajte dok se smjesa ne poveže.
Slaganje
Pripremite 4 čaše za serviranje deserta. Piškote narežite na manje komada i kratko namočite u mlijeku. Nazmjenično u čaše stavljajte red piškota, kremu s mascarponeom, umak od malina te nekoliko svježih malina. zatim opet piškote, mascarpone kremu, umak od malina i svježe maline. Završite s kremom od mascarponea. Dekorirajte šlagom i svježim malinama. Ohladite u hladnjaku minimalno 3-4 sata.
Fotografija: What’s for dessert?