S bloga Gurmanka autorice Lidije Osmak stiže nam recept za jedan od klasika francuskog slastičarstva – tisuću listića (mille feuille).
Sastojci
- 4 kore lisnatog tijesta ili 2 pakiranje lisnatog tijesta
Krema
- 2 pudinga od vanilije
- 600 ml mlijeka
- 5 žlica šećera
- 500 ml slatkog vrhnja
Dekoracija
- oko 30 g bijele čokolade
Priprema
Za početak ispecite 4 kore svježeg lisnatog tijesta, a dok se kore hlade napravite kremu.
Prema uputama na vrećici pudinga, skuhajte 2 pudinga u 600 ml mlijeka. Skuhani puding prekrijte prozirnom folijom i ohladite. Slatko vrhnje izraditi mikserom i lagano dodajte u ohlađeni puding.
Slaganje
Od svake kore odrežite 2 centimetra tijesta da kasnije na vrh kolača izmrvite te komadiće.
Premažite kremom svaku koru (završite s kremom).
Posipajte kolač mrvicama tijesta i komadićima bijele čokolade.
Fotografija: Gurmanka
[print_link]