Na jučer završenom Svjetskom slastičarskom kupu pobjedu je odnijela ekipa iz Malezije.
Svjetski kup u slastičarstvu jučer je doživio veliku završnicu, a pobjeda je otišla u ruke ekipe iz Malezije, drugo mjesto pripalo je Japancima, dok su brončanu medalju zaslužili Talijani.
Malezijska se ekipa najbolje snašla u izazovima koji su bili postavljeni pred natjecatelje, a radilo se o izradi tri čokoladna deserta, tri zaleđena voćna deserta, petnaest identičnih deserta na tanjuru, jedne umjetničke skulpture napravljene od šećera, jedne umjetničke skulpture napravljene od čokolade te jedne napravljene od leda.
Tako je zlatna medalja otišla u ruke Wei Loon Tan, Otto Taya i Ming Ai Loi, srebro su osvojili predstavnici Japana Fumiaki Ito, Mirai Nishiyama i Ryohei Oguma, dok je bronca pripala talijanskoj ekipi koju su činili Lorenzo Puca, Mattia Cortinovis i Andrea Restuccia.
Među prvih deset našle su se još i Sjedinjene Američke Države, Ujedninjeno Kraljevstvo, Australija, Singapur, Belgija, Južna Koreja i Tajvan. Na posljednjem, 21. mjestu, smjestio se Brazil.
Podsjetimo, veliko finale Svjetskog kupa u slastičarstvu, koje je ove godine doživjelo svoje trideseto izdanje, održalo se u francuskom Lyonu, a na njemu su snage odmjerili predstavnici 21 zemlje koji su svoj nastup u završnici izborili na prethodno održanim natjecanjima u Aziji, Europi, Južnoj Americi i Africi.
Fotografije: Facebook stranica Coupe du Monde de la Pâtisserie