Današnji nam je recept autorica Marija Herjavić Jerkić opisala ovako: „Napravila sam tek toliko, na kraju smo još toplo muž i ja pojeli pola.“ Pa treba li nam dodatna preporuka?
Sastojci
(za kalup promjera 24 – 26 cm)
Biskvit
- 2 jaja
- 140 g šećera
- 100 g čokolade za kuhanje
- 100 g maslaca
- 50 g bademova brašna
- 25 g kukuruznog škroba
Krema
- 200 ml slatkog vrhnja
- 200 g čokolade za kuhanje
- pola (5 g) želatine u prahu
I još
- malo čokoladne glazure
- voće (jagode, maline, borovnice, šljiva)
Priprema
Biskvit
Pjenasto umutiti jaja sa šećerom, dodati otopljenu čokoladu s maslacem pa na kraju bademovo brašno i škrob. Prebaciti u namašćeni kalup i peći 15 minuta na 200-220°C (ovisno o jačini pećnice).
Krema
Kremu pripremiti tako da u tučeno slatko vrhnje dodate otopljenu čokoladu, pa želatinu pripremljenu prema uputama i stavite kratko u hladnjak.
Slaganje
Na ohlađeni biskvit staviti kremu, po želji malo glazure naokolo i preko svega voće.
Fotografije: Marija Herjavić Jerkić