Nakon što smo jučer pripremali Bounty čokoladice, danas pripremamo još jednu poznatu čokoladicu – ovaj put riječ je o Milchschnitte čokoladi čiji nam recept donosi Marija Herjavić Jerkić.
Sastojci
Biskvit
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 35 g kukuruznog škroba
- 1 puna jušna žlica kakaa u prahu
- malo praška za pecivo
Krema
- 500 ml slatkog vrhnja
- ½ vrećice želatine
- med (količina po želji)
Priprema
Biskvit
Pjenasto umutiti jaja sa šećerom dok smjesa ne pobijeli, postane čvrsta i poveća volumen. Dodati sve ostale sastojke, dobro promiješati i prebaciti u kalup veličine pećnice koji je prekriven masnim papirom. Peći na 170°C oko 15 minuta.
Krema
Kad se ispeče, ohladiti, odvojiti pažljivo od papira i prerezati na pola i između staviti kremu, za koju se u istučeno slatko vrhnje doda pola paketića pripremljene želatine i žlicu-dvije meda, po želji.
Fotografije: Marija Herjavić Jerkić