Volimo one recepte u kojima nam omiljene čokoladice postaju kolači – to je slučaj i s ovim Snickers tartom čiji je recept s nama podijelila Klara Pavić s bloga Klaramela.
Sastojci
Tijesto
- 115 g maslaca
- 40 g šećera u prahu
- 3 žumanjka
- 230 g brašna
- 20 g gorkog kakaa
Karamel
- 270 g bijelog šećera
- 100 ml vode
- 40 g maslaca
- 200 ml vrhnja za šlag (mliječno, ne biljno!)
Ganache
- 200 ml vrhnja za šlag
- 50 ml ulja
- 200 g čokolade za kuhanje
I još
- 100 g slanog kikirikija
Priprema
Tijesto
Umutiti maslac sa šećerom u prahu da se sjedini, dodati jedan po jedan žumanjak. U posebnoj zdjeli pomiješati brašno i kakao te dodati u mokru smjesu. Miksati dok se ne poveže, oblikovati u disk i ostaviti u hladnjaku 1 sat. Razvaljati, staviti u kalup i izbosti vilicom. Peći 12 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 175°C. Ohladiti.
Karamel
U lonac staviti šećer i vodu i kuhati dok ne dobije boju karamele (oko 12 minuta). U drugom loncu zakuhati maslac i vrhnje za šlag pa umiješati u karamelizirani šećer. Kuhati još minutu. U gotov karamel umiješati 100 g slanog kikirikija. Izliti na pečenu koru.
Ganache
Zagrijati vrhnje za šlag i ulje, skloniti s vatre i dodati sitno nasjeckanu čokoladu. Ostaviti jednu minutu i zatim dobro izmiješati da dobijete glatku glazuru. Preliti lagano preko karamel sloja. Ohladiti preko noći.
Fotografije: Klaramela