Nekako nas uvijek oduševe jednostavne slastice koje izgledaju kao da su izašle iz nekog divnog časopisa – takav je i ovaj cheesecake s limunom i borovnicama čiji je recept s nama podijelila Kristina Štriga s Instagram profila Cellulite Factory.
Sastojci
- 500 g ricotta sira
- 200 g krem sira
- 80 g šećera
- sok i korica 1 limuna
- 2 žlice meda
- 40 g glatkog brašna
- 4 jaja
I još
- 100 g pekmeza od borovnica
- šaka svježih borovnica
- kriške limuna za dekoraciju
Priprema
Izmiksajte ricottu, krem sir, šećer, koricu i sok limuna. Dodajte med i brašno pa sve nježno spojite miksajući na najmanjoj brzini. Na kraju umiješajte jedno po jedno jaje.
Izlijte smjesu u kalup za torte (promjera 20-24 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 160°C 40-50 minuta odnosno dok torta ne poprimi zlatnu boju.
Pečenu tortu ostavite hladiti u ugašenoj pećnici s odškrinutim vratima. Izvadite je iz kalupa, premažite je pekmezom i ostavite da se ohladi u hladnjaku.
Po želji je ukrasite svježim borovnicama i kriškama limuna.
Fotografije: Kristina Štriga