Ovaj recept s nama je podijelila Ivana, autorica bloga Tasty bussines, o kojem ste mogli čitati u našoj rubrici Život sa slasticama.
Sastojci
Biskvit
- 5 jaja
- 15 dag šećera
- 25 dag brašna
- prašak za pecivo
- 0,5 dl suncokretovog ulja
- 1,5 dl sirupa od bazge
Krema
- 2 pudinga od vanilije
- 0,5 l mlijeka
- 6 žlica šećera
- 2 mala grčka jogurta
- 0,5 žličica ekstrakta vanilije
- 0,5 kg jagoda
Priprema
Biskvit
Ugrijati pećnicu na 110°C. Dno kalupa prekriti pek papirom, a strane kalupa namastiti maslacem. Jaja i šećer dobro izraditi (dok smjesa ne postane svijetlo žuta) te dodati ulje. Miksati. Posebno prosijati brašno i prašak te u smjesu, ručno špatulom, umiješati brašno, polako dok se smjesa ne ujednači. Staviti u kalup i peći 15 minuta na 110°C, potom temperaturu povisiti na 150°C i peći još 30 minuta. Nakon što vrijeme istekne, čačkalicom provjeriti je li biskvit pečen. Ubosti čačkalicu u sredinu biskvita (jer se on zadnji ispeče) i ukoliko izađe potpuno suha, izvaditi biskvit vani. Ukoliko to nije, dodati još 5 minuta pečenja i ponoviti postupak provjeravanja.
Kada se biskvit prohladi, prerezati ga na pola. Svaku polovicu preliti s pola sirupa.
Krema
U 0,5 l mlijeka pripremiti puding po uputama na vrećici. U vrući puding dodati 1 grčki jogurt. Prekriti kremu (ali doslovno zalijepiti) prozirnom folijom jer se na takav način ne stvara ona korica na kremi koja je kasnije debela i teško ju je izmiksati. Kada se krema ohladi, umiksati drugi grčki jogurt i ekstrakt vanilije.
Jagode
Pola jagoda izrezati na ravne ploške, posuti 1 žličicom šećera u prahu i promiješati.
Slaganje
Biskvit izrezati na pola. Gornji biskvit okrenuti i staviti prvog na podlogu.
Na biskvit slastičarskom vrećicom, ili „zdravo seljački“ žlicom, ravnomjerno rasporediti 3/4 kreme, na to poslagati jagode sa šećerom. Potom drugi biskvit staviti na to te dekorirati ostatkom jagoda, kreme i mentom.
Fotografije: Tasty business
[print_link]