Kao što znate, najviše volimo recepte u kojima se koriste sezonske namirnice poput ovoga za tortu od kestena u koju je Ana Prša dodala i višnje i čokoladu.
Sastojci
Biskvit
- 2 jaja
- prstohvat soli
- 70 g šećera (ako koristite zaslađeni kesten pire, izbacite šećer)
- 250 g nezaslađenog kesten pire
- 2 žlice ruma
- 1 žlica krušnih mrvica
- 3 žlice mlijeka
Nadjev od višanja
- 125 g višanja
- 2 žlice šećera
- 1 žličica gustina
Ganache
- 125 g slatkog vrhnja
- 125 g čokolade 54%
Dekoracija
- 100 g slatkog vrhnja
Priprema
Biskvit
U posudi istucite bjelanjke s prstohvati soli u snijeg.
U drugoj posudi istucite žutmanjke sa šećerom, dodajte kesten pire, rum i krušne mrvice pa dobro izmiksajte. U to umiješajte snijeg. Stavite peći u kalup promjera 20 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite na 170°C cca 15 minuta.
Još topli biskvit izbockajte čačkalicom pa zalijete s mlijekom.
Nadjev od višanja
Višnje očistite od koštica pa stavite kuhati sa šećerom. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta. Maknite s vatre, umiješajte gustin pa vratite još kratko na vatru da se zgusne. Ostavite sa strane da se ohladi.
Ganache
Slatko vrhnje zakipite pa prelijte preko usitnjene čokolade. Pustite kratko da se čokolada otopi pa promiješajte kako bi dobili kremu.
Dekoracija
Slatko vrhnje istucite u šlag.
Slaganje
Biskvit premažite s malo ganachea, na njega stavite višnje pa premažite ostatkom ganacha. Ukrasite šlagom i uživajte.
Fotografije: Ana Prša