Osvježavajuća torta od limuna bez pečenja pravi je izbor za vrele ljetne dane, a recept koji vam danas donosimo drugi je recept koji je s nama podijelila Marina Obradović.
Sastojci
- 20 dkg petit keksa
- 2 žlice smeđeg šećera
- 2 žlice bijelog šećera
- 6 žlica kokosovog ulja ili 3 žlice maslaca
- 1,5 dcl jogurta od limuna
- 4 dcl slatkog vrhnja
- 1 žlica limunove korice
- 2 žlice limunovog soka
Dekoracija
- šumsko voće
- šećer u prahu
Priprema
Kekse ubacite u blender pa ih dobro usitnite. Ukoliko nemate blender, kekse možete naribati ili možete kupiti u dućanu već mljevene kekse. U usitnjene kekse dodajte otopljeni maslac ili kokosovo ulje te smeđi šećer pa miješajte kuhačom ili u blenderu dok se sastojci ne povežu.
Dobivenu smjesu utisnite u dno kalupa promjera 26 cm i spremite u hladnjak.
Za to vrijeme u slatko vrhnje dodajte bijeli šećer pa miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte limunov sok i naribanu koricu, a zatim sve povežite jogurtom od limuna (jogurt u kremastu smjesu umiješajte kuhačom) i dobit ćete gustu smjesu. Izvadite podlogu iz hladnjaka i dodajte kremu, poravnajte te ubacite u zamrzivač na sat vremena da se dobro stisne.
Kad izvadite iz zamrzivača, tortu pospite po želji šumskim voćem, šećerom u prahu ili ukrasite šlagom pa poslužite.
Napomena
Za pripremu ovog kolača potrebno je 30 minuta, a dobivena torta reže se na 16 dijelova.
Fotografija: Marina Obradović
[print_link]