Više ste puta pokazali da volite kombinaciju čokolade i malina pa vjerujemo da ćete je voljeti i u ovom receptu za tortu od malina i čokolade koji nam stiže s bloga Gurmanka autorice Lidije Osmak.
Sastojci
(za kalup promjera 24 cm)
Biskvit
- 2 jaja
- 3 žlice šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
- 40 g glatkog brašna
- 15 g gustina
Krema od malina
- 300 g malina
- 80 g šećera
- 2 žlice soka od limuna
- 1 vrećica želatine + 4 žlice hladne vode
Čokoladna krema
- 150 g čokolade
- 90 ml slatkog vrhnja
- ½ vrećice želatine + 2 žlice hladne vode
Mascarpone krema
- 400 ml slatkog vrhnja
- 500 g sira mascarpone
- 3 žlice šećera u prahu
I još
- svježe voće (za dekoraciju)
Priprema
Biskvit
Mikserom dobro izradite jaja i šećere.
Ručno na kraju umiješajte brašno i gustin te dobro promiješajte.
Smjesu istresite u kalup promjera 24 cm kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Biskvit pecite na 180°C oko 10 minuta (provjerite čačkalicom).
Odvojite od kalupa i ostavite da se dobro ohladi.
Krema od malina
Prokuhajte maline, šećer i limunov sok te propasirajte kroz cjedilo.
Ostavite umak da se ohladi i namočite želatinu u vodi da nabubri.
Kada se smjesa malo ohladi dodajte joj ugrijanu želatinu.
Čokoladna krema
Natrgajte čokoladu i prelijte je ugrijanim slatkim vrhnjem.
Kada se smjesa malo ohladi dodajte joj ugrijanu želatinu.
Mascarpone krema
Mikserom izradite slatko vrhnje.
Posebno izmiksajte mascarpone i šećer te smjesi dodajte izrađeni šlag.
Kremu podijelite na dva dijela i u jedan dio dodajte smjesu od čokolade, a u drugi od malina.
Slaganje
Ohlađeni biskvit premažite prvo kremom od čokolade te ostavite da se malo stisne, a zatim s kremom od malina.
Tortu dobro ohladite i ukrasite sa svježim voćem.
Fotografija: Gurmanka