Danas u Lovranu počinje 44. Marunada Lovran, a mi vam tom prigodom donosimo recept autora Borisa Mihovilića, koji smo mi dobili od Turističke zajednice općine Lovran.
Sastojci
Biskvit
- 250 g maslaca
- 250 g šećera
- 6 jaja
- 100 g čokolade
- 130 g oraha
- 130 g brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
- 2 žlice ruma
Krema
- 250 g pasiranih maruna
- 250 g maslaca
- 130 g šećera
- 3 jaja
- 0,5 l miljeka
- 100 g topljene čokolade
- 0,05 l Grand Marnier liker
- 2 vrećice šećera od vanilije
Priprema
Biskvit
U omekšani maslac postepeno dodajemo polovinu šećera. Zatim dodajemo žumanjke (jedan po jedan). Miješamo dok ne postane pjenasto. Zatim u smjesu dodamo otopljenu čokoladu, orahe, brašno, prašak za pecivo i rum te sve zajedno zamiješamo. U drugu posudu stavimo ostatak šećera i bjelanjke te napravimo čvrsti snijeg. Spojimo obje smjese te ih promiješamo.
Gotovu smjesu stavimo u zamašćeni i pobrašnjeni kalup te pečemo 40 minuta na temperaturi od 175˚C.
Krema od maruna
U 3 jaja dodamo 0,25 l mlijeka, 100 g pasiranog maruna i 130 g šećera te izmiješamo. Zakuhamo 0,25 l mlijeka sa šećerom od vanilije te umiješamo gore navedenu smjesu i kuhamo 5-6min. Kuhanu smjesu pustimo da se ohladi. Zatim u ohlađenu smjesu nadodamo maslac, topljenu čokoladu i miješamo dok ne postane pjenasto dodajući ostatak kestena i Grand Marnier liker. Gotovim nadjevom napunimo biskvit.
Fotografija: Turistička zajednica općine Lovran
[print_link]