Neodoljivi spoj čokolade i jabuke u ovoj nam torti donosi Tamara s bloga What’s for dessert?
Sastojci
- 200 g glatkog brašna
- 50 g kakaa
- 3/4 žličice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 125 g omekšalog maslaca
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 veća jaja
- 300 g sitno ribanih jabuka
- 90 g čokoladnih kapljica (možete koristiti i čokoladu narezanu na komadiće)
- 50 g sjeckanih oraha
Priprema
Pomiješajte brašno s kakaom, sodom bikarbonom i soli. U drugoj posudi miksajte maslac sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje. Pjenjačom umiješajte brašno pa dodajte jabuke. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup promjera 20 cm. Po smjesi rasporedite čokoladne kapljice i orahe. Pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Provjerite čačkalicom da li je biskvit pečen. Pustite da odstoji 5 minuta u kalupu pa izvadite ih kalupa i poslužite mlako.
Fotografije: What’s for dessert?
[print_link]