Recept za kremastu, ukusnu i jednostavnu torta s kupinama i bezglutenskom podlogom od lješnjaka s nama je podijelila Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača.
Sastojci
Kora s lješnjacima
- 100 g mljevenih lješnjaka
- 100 g bezglutenske mješavine za kolače
- 1 ravna žličica soda bikarbone
- 1 jaje
- 65 g maslaca
- 65 g šećera
Krema
- 400 ml slatkog vrhnja
- 200 g tekućeg jogurta
- 2 žlice meda
Ostalo
- 400 g svježih kupina
- sok od 1 naranče
Priprema
Sve sastojke za koru stavite u veću zdjelu pa rukama umijesite tijesto. Tijesto utisnite u kalup za torte (26 cm) obložen masnim papirom. Koru pecite 15 minuta na temperaturi od 180 °C.
Ohlađenu koru uz pomoć kista navlažite svježe cjeđenim sokom od naranče.
Slatko vrhnje, jogurt i med stavite u zdjelu i miksajte dok ne dobijete lijepu kremu, otprilike jednu minutu.
Koru premažite tankim slojem kreme pa posložite svježe kupine. Preko kupina nanesite kremu, lijepo ju poravnajte i ukrasite komadićima lješnjaka i svježim kupinama. Tortu prije posluživanja spremite u hladnjak na nekoliko sati.
Fotografija: Slatki svijet torti i kolača
[print_link]