Marina Obradović danas nas sladi tortom koja u sebi spaja okuse palente, naranče i badema.
Sastojci
Torta
- 120 g kukuruzne krupice
- 220 g omekšalog maslaca
- 3 jaja
- 125 g šećera u prahu za biskvit
- 200 g mljevenih badema
- 1 i ½ žličica praška za pecivo
- 1 žlica korice naranče
Sirup
- 100 ml soka od naranče
- 90 grama šećera u prahu za sirup
Priprema
Stavite grijati pećnicu na 180°C. Kalup za tortu promjera 25 cm obložite papirom za pečenje.
U posudi pomiješajte bademe, kukuruznu krupicu i prašak za pecivo. U drugoj posudi izradite maslac sa šećerom te miješajući dodajte jedno po jedno jaje i na kraju koricu naranče. Smjesu od badema, kukuruzne krupice i praška za pecivo dodajte u smjesu od mokrih sastojaka (maslac, šećer i jaja) te lagano promiješajte drvenom kuhačom. Gotovu smjesu izlijte u kalup i pecite 40 minuta.
Dok se kolač peče pomiješajte sok naranče i šećer u prahu te na laganoj vatri zagrijte do vrenja. Pečen kolač prelijte sirupom od soka naranče i šećera te ostavite da se ohladi.
Fotografija: Marina Obradović