Nakratko prekidamo s našim izazovom #cokoladomprotivkorone kako bismo s vama podijelili recept kao stvoren za Uskrs, a koji su s nama podijelile sestre Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art.
Sastojci
(za 6 komada, potrebno 6 obruča ᴓ 9 cm za deserte, lim za pečenje 30 x 24 cm)
Biskvit
(ispeći 2 tanka biskvita od 2 jaja, svaki posebno ili jedan veliki od duple smjese)
- 2 jaja (M)
- 2 velike žlice šećera
- prstohvat soli
- 1 velika žlica glatkog brašna
- 1 velika žlica škrobnog brašna (Gustin)
Krema
- 5 listića želatine
- 1 zreli mango
- 1 velika žlica šećera
- 1 mala žličica paste od vanilije
- 2 velike žlice soka od limuna
- 250 g svježeg kremastog sira
- 70 g šećera
- 200 ml slatkog vrhnja
I još
- šećer u prahu
Priprema
Biskvit
Pećnicu zagrijati na 180°C. Na dno lima za pečenje položiti papir za pečenje. Jaja, šećer i sol kremasto izmiksati. Brašno i škrobno brašno pomiješati, prosijati i pažljivo umiješati. Tijesto izliti u lim za pečenje, poravnati i peći oko 12 minuta. Izvaditi iz kima i ostaviti da se potpuno ohladi.
Na taj način ispeći još jedan biskvit. Ako imate veliki lim za pečenje gdje dobijete odmah 12 podloga ᴓ 9cm onda ispeći samo jedan biskvit od duple smjese.
Krema
šećera, pastom od vanilije i limunovim sokom pirirati. Svježi sir i šećer pomiješati. Odvojiti 3 velike žlice sira i zajedno s iscjeđenom želatinom u jednoj posudici, na laganoj temperaturi zagrijavati dok se želatina ne otopi. Vratiti u kremu od sira i dobro sjediniti. Umiješati 2/3 pirea od manga i tučeno slatko vrhnje.
S desertnim obručom isjeći 12 biskvitnih kora. Na ravni lim za pečenje staviti papir za pečenje i poredati 6 desertnih obruča. U svaki obruč položiti jedanu biskvitnu koru. Kremu ravnomjerno raspodijeliti i poravnati. Na ostatku biskvitnih kora kalupom u obliku cvjetića isjeći cvjetiće ili neki drugi motiv po želji. Položiti kore na kremu i ostaviti u hladnjaku da želira oko 3 sata. Prije serviranja izvaditi tortice iz desertnih obruča te prazninu od cvjetića puniti ostatkom mango pirea, tortice po želji posuti šećerom u prahu.
Fotografija: Feeding Art