Dugo nam je ovaj recept stajao spreman za objavu pa je vrijeme da ga konačno podijelimo s vama – Matea M. McConnell Kučević danas s nama dijeli recept za tortu od kokosa.
Sastojci
(za kalup Ø 24 cm)
Biskvit
- 3 velika jaja
- 20 g vanilin šećera
- 150 g šećera
- 25 g gorkog kakaa
- 135 g glatkog brašna
- 7 g praška za pecivo
- 3 g soli
- 150 g otopljenog, mlakog maslaca
Krema
- 400 g mascarponea
- 400 g Lino lade od kokosa
- 75 g tostiranog
Glazura
- 100 g tamne čokolade
- 100 g bijele čokolade
- 2 žlice ulja
Priprema
Biskvit
Pjenasto umutite jaja i šećere (desetak minuta na najbržoj brzini). Prosijte suhe sastojke (ovo je jako važno zbog rahlosti biskvita i da se razbiju sve grudice). Pjenjačom polako umiješajte suhe sastojke i ulite maslac u tijesto, miješajući pažljivo da se ne izbije sav zrak dok se sve ne poveže.
Ulijte smjesu u namašćeni kalup i pecite cca 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C.
Krema
Kokos tostirajte 2-3 minute u suhoj tavi, a zatim ga prebacite u hladnu posudu da se ne nastavi tostirati u vrućoj tavi.
Izmiksajte mascarpone i Lino ladu pa dodajte tostirani kokos.
Slaganje
Namažite kremu na ohlađeni biskvit s kojeg ste uklonili/odrezali gornji sloj (vratite biskvit u kalup)
Nakon 2 – 3 sata u hladnjaku izvadite tortu iz kalupa.
Glazura
Otopite tamnu čokoladu sa žlicom ulja i bijelu čokoladu sa žlicom ulja.
Kad se čokolada malo ohladi, tamnu glazuru namažite po cijeloj torti, a bijelu neuredno razlijte po tamnoj i šarajte čačkalicom. Vratiti u hladnjak na još barem pola sata.
Fotografija: Matea M. McConnell Kučević