Povijest tradicionalne bavarske torte, čiji recept možete pronaći u našoj rubrici Recept dana, ispričale su nam Lily i Inga s bloga Feeding Art.
Što je Prinzregenten torta? Prinzregenten torta je torta koja je, uglavnom, poznata u Bavarskoj. Iako nije postigla veći uspjeh izvan granice kao npr. bavarske bijele kobasice, pereci ili pivo, ne znači da nije vrijedna da napišemo o njoj nekoliko riječi i da je ne predstavimo s receptom i popratnim fotografijama.
Torta se tradicionalno sastoji od sedam jako tankih biskvitnih kora koje su spojene čokoladnom kremom, a izvana je kompletno prelivena glazurom od tamne čokolade. Sedam kora predstavljaju sedam upravnih područja na koje je podjeljena Bavarska.
Malo povijesti nastanka torte
Godine 1886. slastičar Heinrich Georg Erbshäuser, kreirao je, u čast 65. rođendana Prinzregenta Luitpolda, nasljednika kralja Ludviga II, jednu tortu. Prvobitno je torta imala 8 tankih kora jer je tada Bavarska imala 8 upravnih područja, danas se tradicionalno priprema od 7 kora. Kod nas u Bavarskoj je priprema ove torte vrlo raširena i ne služi se samo uz svečane prigode nego je možete svakodnevno konzumirati u svakoj boljoj slastičarnici uz kavicu, cappuccino ili čaj. Preporučujemo svakome tko posjeti München ili neki drugi grad u Bavarskoj da proba, sigurno neće biti razočaran.
Fotografija: Feeding Art
[print_link]