Nakon dugo vremena na portalu nam ponovno gostuje Katarina Paoletić sa stranice Nešto slatko by Katarina koja nam je za danas osigurala dnevnu dozu čokolade – i tamne i mliječne i bijele.
Sastojci
- 100g tamne čokolade
- 100g mliječne čokolade
- 100g bijele čokolade
- 3 jaja
- 2 žumanjka
- 80g šećera
- 500 ml vrhnja za šlag
Priprema
Prije svega čokolade (svaku zasebno) otopite u mikrovalnoj ili na lagnoj vatri uz stalno miješanje te je ostavite po strani.
Jaja, žumanjke i šećer stavite u zdjelu te tu zdjelu stavite na vodenu kupelj (kuhajte na pari) uz miksanje na laganoj brzini 4 – 5minuta. Kuhanu kremu od jaja ostavite sa strane.
U posebnoj zdjeli izmiksajte vrhnje za šlag te u njega umiješajte kremu od jaja. Dobivenu kremu podjelite na tri jednaka dijela (u tri posude) te u svaku posudu umiješajte jednu vrstu čokolade.
Sada kada ste dobili sve tri kreme (tamnu čokoladu, mliječnu čokoladu i bijelu čokoladu), svaku kremu pomoću slastičarske vrećice ili male žličice stavljajte u čaše ili zdjelice po načinu slaganja kako se vama sviđa te čašice stavite u hladnjak na barem 2 sata prije konzumiranja.
Na vrh čašica možete dodati i tostirane lješnjake kako bih dobili krokantni šmeh tijeko uživanja u ovoj kremastoj rapsodiji.
Napomena
Ja sam čašice krenula puniti tamnom i završila bijelom čokoladom.
Fotografija: Katarina Paoletić