Recept za trobojnu sladolednu tortu s nama je podijelila Emina Horvat s bloga Happiness is Homemade.
Sastojci
Biskvit
- 2 jaja
- 12 dkg šećera
- 1 dcl ulja
- 1 dcl mlijeka
- 16 dkg brašna
- 1 prašak za pecivo
Krema
- 6 dcl mlijeka
- 12 dkg šećera u prahu
- 2 pudinga od vanilije
- 2 žlice glatkog brašna
- 310 g margarina / maslaca
- 5 dkg čokolade
- ekstrakt od jagode ili crvena boja za kolače
Dekoracija
- slatko vrhnje
- kakao u prahu ili čokolada u prahu
Priprema
Biskvit
Odvojite žutanjke od bjelanjaka i izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Žutanjcima dodajte šećer pa ih pjenasto izmiksajte.
Pjenasto izrađenoj smjesi žutanjaka i šećera dodajte snijeg pa izmiksajte sve zajedno.
Dodajte ulje i mlijeko pa opet izmiksajte.
Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo pa lagano promiješajte žlicom.
Pripremljenu smjesu ulijte u okrugli kalup i stavite u pećnicu na nekih 10-tak minuta.
Provjerite čačkalicom da li je biskvit gotov – znati ćete da je gotov ako se ništa ne hvata za čačkalicu tj. ona izađe suha iz biskvita.
Gotov biskvit izvadite iz kalupa i ostavite ga da se ohladi.
Krema
U 2 dcl mlijeka koje ste odvojili dodajte šećer u prahu, pudinge od vanilije i glatko brašno, pa sve zajedno izmiksajte.
Preostala 4 dcl mlijeka stavite na vatru i u kipuće mlijeko dodajte prethodno pripremljenu smjesu.
Kuhajte miješajući sve dok se krema ne zgusne i gotovu kremu stavite na hlađenje.
Kad se krema ohladi dodajte omekšali margarin ili maslac.
Kremu podijelite na tri dijela:
u jedan dio dodajte čokoladu otopljenu na pari,
u drugi dio dodajte par kapi ekstrakta od jagode ili crvenu boju za kolače,
u treći dio se ne dodaje ništa.
Izmiksajte dobro svaku kremu i kad to napravite, kreme su spremne za premazivanje na biskvit.
Dekoracija i slaganje torte
Ohlađeni biskvit vratite u okrugli kalup i premažite ga rozom kremom pa onda žutom i na kraju čokoladnom kremom.
Potom cijelu tortu premažite slatkim vrhnjem (pripazite da ga ne premiksate jer se neće lijepo razmazivati po torti).
Stranice torte dekorirajte okruglim nastavkom i žlicom da bi dobili efekt “ljuskica”.
Na vrhu torte kakaom ili čokoladom u prahu napravite srce i sredinu srca ispunite slatkim vrhnjem roze boje na način daU sredinu stavite još čokoladno srce i to je to.
Tortu stavite na hlađenje, najbolje preko noći i onda vam još samo preostaje uživati u onome što ste pripremili. se dobije efekt čipke.
Fotografije: Happiness is Homemade
[print_link]