I službeno nam je počelo najljepše doba u godini u koje vas uvodimo receptom za neizostavne Madeleinese koji je s nama podijelila Lidija Osmak s bloga Gurmanka.
Sastojci
- 10 žlica otopljenog maslaca
- 2 jaja
- 140 g šećera
- aroma vanilije
- 1 žlica naribane limunove korice
- prstohvat soli
- 130 g oštrog brašna
I još
- šećer u prahu – za posipanje
Priprema
Otopite maslac i ostavite ga da se malo ohladi.
Mikserom dobro izradite jaja i šećer dok smjesa ne posvijetli.
Dodajte vaniliju, limunovu koricu, sol i brašno te lagano promješajte.
Na samom kraju je miksajte i istovremeno lagano ulijevajte otopljeni maslac dok ne dobijete smjesu spužvaste teksture.
Kalup premažite s uljem i posipajte brašnom dok pećnicu ugrijte na 200°C.
U svaku školjkicu stavite ½ žlice smjese i pecite kolačiće oko 8 minuta ovisno o veličini vašeg kalupa.
Ostavite ih da se malo ohlade te ponovite postupak dok ne potrošite smjesu.
Kolačiće možete posipati šećerom u prahu ili ukrasiti po vlastitoj želji.
Fotografija: Gurmanka