Od preko 500 natjecatelja, učenici Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku ušli su među 20 najboljih te je recept za njihovu tortu objavljen u posebnoj kuharici osmišljenoj za 20. godišnjicu Europskog dana jezika.
Još od 26. rujna 2002., svake se godine diljem svijeta obilježava Europski dan jezika. Ove se godine, obilježava 20. godišnjica inauguracije i zato je Europski centar za moderne jezike pozvao svih da sudjeluju u velikom natjecanju.
Cilj ovog natječaja je bio prikupljanje rođendanskih recepata iz različitih dijelova svijeta, na različitim jezicima, a 20 najoriginalnijih slastičarskih recepata uvršteno je u posebnu knjigu recepata izrađenu ovu prigodu.
Na ovom natječaju sudjelovali su učenici 3. S razreda Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, zajedno s Marinom Majdenić, strukovnom nastavnicom slastičarstva, a za ovu su prigodu osmislili recept za tortu koji su preveli na engleski i francuski.
Tortu su kreirali i izrađivali u njihovom školskom slastičarskom praktikumu, a nakon izrade su ju fotografirali te izradili plakat i poslali ga na ocjenjivanje. Od preko 500 natjecatelja njihova se torta našla među 20 najboljih pa je tako recept za nju dostupan u posebnoj knjizi recepata.
„Jako smo ponosni. Osim što se naša torta našla u digitalnom primjerku, dobili smo i tiskanu veziju kuharice kao nagradu. Velika je to čast za moje učenike i mene kao njihovu stručnu nastavnicu i razrednicu.“ – zaključila je Majdenić osvrnuvši se na postignut uspjeh.
Fotografije: Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku