Znamo da volite brzinska rješenja za slatke zalogaje pa vam danas donosimo recept za pitu od čokolade i kikiriki maslaca koji je s nama podijelila Lidija Osmak s bloga Gurmanka.
Sastojci
(za kalup promjera 22 – 24 cm)
Podloga
- 300 g Oreo keksa
- 120 g maslaca
Čokoladna krema
- 250 ml slatkog vrhnja
- 250 g čokolade
- 20 g maslaca
Krema od kikiriki maslaca
- 175 g Philadelphia krem sira
- 160 g maslaca od kikirikija
- 100 g šećera u prahu
- 200 ml slatkog vrhnja
Priprema
Podloga
Kekse usitnite, prelijte otopljenim maslacem i utisnite u kalup tako da njima malo obložite i stjenke kalupa. Podlogu ostavite u hladnjaku da se malo stisne dok vi pripremate kreme.
Čokoladna krema
Ugrijte slatko vrhnje i prelijte preko komadića čokolade i maslaca te miješajte dok ne dobijete finu glatku smjesu. Čokoladnu smjesu prelijte preko podloge i ostavite u hladnjaku da se dobro stisne.
Krema od kikiriki maslaca
Mikserom dobro izradite krem sir, maslac od kikirikija i šećer u prahu dok ne postane glatka smjesa.
Slatko vrhnje u posebnoj posudi izradite u šlag koji lagano ručno umiješajte smjesi od kikiriki maslaca.
Kremu pažljivo nanesite na čokoladni sloj koji se prethodno stisnuo i ukrasite prema vlastitoj želji.
Fotografije: Gurmanka