U novom broju našeg newslettera Ružica Božić Cerovac iz Muzeja čokolade Zagreb ekskluzivno otkriva sve o preseljenju Muzeja čokolade na novu lokaciju.
Nakon nekoliko mjeseci stanke, danas je povodom Dana čokolade izašao novi broj našeg newslettera u kojem je Ružica Božić Cerovac ekskluzivno otkrila sve detalje o preseljenju Muzeja čokolade Zagreb na novu lokaciju.
“Selimo u novu, suvremenu zgradu gotovo dvostruko veće površine u kojoj ćemo posjetiteljima osim pojačanog postava muzeja predstaviti i proizvodni proces uživo. Odlučili smo se na iskorak pa tako više nećemo koristiti partnera u uslužnoj proizvodnji već ćemo u novom prostoru pokrenuti vlastiti proizvodni pogon. Posjetitelji će u njega imati uvid pa će kroz staklo moći gledati proizvodnju. Osim toga, opremamo uz pogon multifunkcionalnu dvoranu s radnim stanicama za 16 osoba. U tom ćemo prostoru organizirati dnevne gastro radionice na kojima ćemo izrađivati praline s više vrsta punjenja, organizirati team buildinge s gastronomskim izazovima, druženja sa gostujućim chefovima. U ponudu ćemo opet uvrstiti i proslavu rođendana za djecu, napokon ćemo imati odvojen prostor u kojem ćemo moći raditi radionice s djecom koje smo davnih dana vrlo uspješno provodili. Ranije smo proslave imali unutar muzejskog postava no s rastom broja posjetitelja nismo više imali adekvatne uvjete pa smo tu uslugu ukinuli.” – rekla nam je, među ostalim, Ružica.
Uz to, donosimo vam i razgovor s Marinkom Biškićem, vlasnikom Nadaline, koji se osvrnuo na krizu koja zadnjih mjeseci trese čokoladnu industriju.
“Na one koji proizvode nekvalitetnu čokoladu (s 20 % udjela kakaa) utjecaj na cijenu čokolade je zanemariv, ali za proizvođače prave tamne čokolade s udjelom od 70 % i više nabavna cijena kakao zrna je katastrofa.” – istaknuo je Marinko Biškić.
Tu je i popis čokoladnih zemalja vrijednih posjeta, ali i prijedlozi fantastičnih čokoladnih slastica koje možete naći kod naših suradnika iz Torterie Macaron, koji su samo za pretplatnike našegg newslettera pripremili 10 % popusta na cjelokupni čokoladni asortiman u svom webshopu.
Ukoliko i vi želite uživati i posebno bogatom čokoladnom sadržaju, prijavite se na naš newsletter na ovoj poveznici i poslat ćemo vam najnoviji broj posvećen Danu čokolade.
Fotografija: Karlo Jelić/Studio senzacija