Samo pola sata potrebno je za pripremu ove raskošne jogurt torte s malinama čiji smo recept pronašli na blogu Gurmanka autorice Lidije Osmak.
Sastojci
(za tortu promjera 20 cm)
Podloga
- 130 g keksa
- 70 g maslaca
Krema
- 1 vrećica želatine + 4 žlice vode
- 100 ml slatkog vrhnja
- 400 g grčkog jogurta
- 200 g krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 1 žlica limunovog soka
- 1 žlica arome vanilije
- 200 g svježih malina
Preljev
- 200 g smrznutih malina
- 4 žlice šećera
- 2 vrećice vanilin šećera
Priprema
Podloga
Kekse usitnite i prelijte otopljenim maslacem te utisnite u kalup za torte. Stavite kalup u hladnjak da se podloga stisne dok vi radite kremu.
Krema
Želatinu otopite u 4 žlice hladne vode i ostavite da nabubri desetak minuta.
Od slatkog vrhnja mikserom izradite šlag.
Jogurt, sir, šećer i sve ostale sastojke (osim malina) dobro izradite mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.
Želatinu otopite na laganoj vatri i dodajte smjesi sira i jogurta. Lagano rukom na kraju umiješajte tučeno slatko vrhnje.
Preko podloge izlijte nekoliko žlica kreme te preko toga poslažite svježe maline te ih prekrijte s ostatkom kreme.
Tortu ostavite u hladnjaku da se stisne nekoliko sati.
Preljev
Maline i šećer dobro prokuhajte, procijedite da odstranite sjemenke i dobro rashladite te prelijte tortu prije serviranja.
Fotografija: Gurmanka