Od jučer je u Švicarskoj dostupna nova čokolade napravljena od Ruby čokolade, poznata pod nazivom Ruby RubinaTM.
U Švicarskoj je jučer predstavljena Ruby RubinaTM (proizvođač CARMA®) s 40-postotnim udjelom čokolade prva je švicarska čokolada napravljena od nove, ružičaste vrste čokolade, a namijenjena je čokolatijerima, slastičarima i pekarima. Podsjetimo, poslije tamne, bijele i mliječne čokolade, prošle je godine otkrivena i četvrta, ružičasta vrsta čokolade napravljena od posebne vrste kakaa.
Ruby RubinaTM čokolada intenzivnog je voćnog okusa, s kiselkastim notama te izuzetnom rubinskom bojom. Jedinstvenom metodom prerade kakaovih zrna naglašavaju se prepoznatljiv prirodni okus i ton boje. Ova čokolada ne sadrži bobice, umjetne arome ni bojila. Ova nova čokolada zasada je ekskluzivno dostupna samo na području Švicarske i to u odabranim Bachmann confectionery shops u njemačkom dijelu, odnosno Chocolat Canonica Boutiques u francuskom dijelu Švicarske.
Spomenimo još da je Ruby čokolada proglašena inovacijom godine na natjecanju koje svake godine organizira National Confectioners Assosiation, a koje dodjeljuje nagrade za lansiranje najinovativnijih proizvoda. Ove je godine uvedena nova kategorija nagrade, inspirirana upravo Ruby čokoladom. John Downs, predsjednik i izvršni direktor NCA-e, komentirao je kako je Ruby čokolada jedan od najvećih otkrića u svijetu čokolade u zadnjih 150 godina.
Fotografije: CARMA®