Na Gelato Festival Challengeu šesnaest će se kandidata boriti za titulu najboljeg hrvatskog sladoleda, a pobjedom na natjecanju osiguravaju mjesto za sudjelovanje na Carpigiani International Dayu 2020.
U Zagrebu, u četvrtak, 4. travnja 2019., s početkom u 9 h će se održati Gelato Festival Challenge, u organizaciji Konding projekta d.o.o. i Carpigianija. Manifestacija je to na kojoj se slastičari natječu u izradi vlastitog sladoleda. Zadano vrijeme za izradu i dekoriranje je 30 minuta, a natjecatelji na raspolaganju imaju kompletnu radnu stanicu sa svom opremom.
Na ovom će natjecanju sudjelovati šesnaest kandidata, među kojima su i Krešo Gulija iz slastičarnice „Tri užitka“ u Zaboku, o čijem smo uspjehu osvajanja titule najboljeg europskog sladoleda po izboru novinara već pisali, Alisa Nenadić iz slastičarnice Dolce vita u Dubrovniku, koja je na prošlogodišnjem Gelato Festival Challengeu svojim sladoledom osvojila nagradu za najbolju strukturu, kao i natjecatelji iz raznih krajeva Lijepe Naše.
Nakon izrade sladoled predstavljaju stručnom žiriju u kojem će sjediti: gastrokritičar Rene Bakalović, Robert Ripli iz Gastronomada, Marin Rendić iz restorana Bistro Apetit, Žakline Troskot iz slastičarnice Amélie, Marija Carić iz Kraša te Kate Bošković, urednica portala Slatkopedija, a pobjednik ovog natjecanja sudjelovat će na Carpigiani International Dayu 2020.
Proglašenje dobitnika održat će se u 17 h.
Fotografija: Pixabay
Plaćena objava