U samom središtu Zagreba svoja će vrata danas otvoriti prvi butik knedli u Hrvatskoj, koji će u svojoj ponudi imati i razne slatke knedle.
Ljubitelji knedli danas će doći na svoje – u prolazu Oktogon, u samom srcu Zagreba, danas se otvara prvi butik knedli u Hrvatskoj nazvan Servus, knedle s potpisom.
Riječ je o ugostiteljskom objektu čija će se ponuda bazirati isključivo na knedlama. Tako će gosti već ovog tjedna moći isprobati slatke okuse knedla u kojima se kriju griotte, bounty, oreo keksi, maline u kombinaciji s bijelom čokoladom, kupine u kombinaciji s tamnom čokoladom i Nutella s lješnjacima.
Incijator ideje je Dejan Markus, zzaljubljenik u gastronomiju i dobra vina, nekadašnji manager Hotela Palace u Beogradu, koji je tijekom devet godina svakodnevnog angažmana za RTS, snimio čak 1982 emisije kulinarskog serijala “Kuhati sa srcem“, a do ideje je došao potaknut pozitivnim iskustvom sličnih ugostiteljskih objekata u Beogradu. Naziv Servus inspiriran je jednostavnim srdačnim pozdravom među prijateljima koji se i danas koristi u mnogim zemljama u kojima se knedle poslužuju kao poslastica. Drugi dio imena – knedle s potpisom – duguju činjenici da su sve knedle ručno rađene, uglavnom po Dejanovoj recepturi te da svaka ima neku tajnu formulu koja je čini slasnim zalogajem.
Osim slatkih i slanih knedli, u novootvorenom butiku moći ćete isprobati i razne tople čokolade te vina.
Fotografije: Servus – knedle s potpisom!