U moru raznih, svakodnevnih oglasa za poslove, interes medija i javnosti izazvao je onaj za – degustatora palačinka, a više o njemu otkrila nam je voditeljica marketinga Choco cafea, Ana Zorotović.
Jesti palačinke i za to dobiti honorar možda zvuči kao divan san, ali upravo to postaje stvarnost zahvaljujući oglasu koji je na platformi za traženje posla PickJobs objavila zagrebačka palačinkarnica Choco Cafe.
Kako je navedeno u oglasu za posao degustatora, traži se idealni kandidat koji je strastveni zaljubljenik u palačinke, a nema zdravstvenih prepreka za obavljanje ovog posla (u smislu raznih alergija na pojedine sastojke). Kandidat mora puna dva tjedna na dvije lokacije njihovih barova u gradu Zagrebu iskušavati njihove palačinke te bilježiti dojmove. Kako bi ocijenio palačinke, degustator treba biti veliki gurman i zaljubljenik u dobru hranu, ali i voljeti palačinke u svim mogućim kombinacijama.
Na ideju za objavu ovog oglasa došli su, kaže nam Ana Zorotović, voditeljica marketinga Choco cafea, želeći u osmišljavanje, testiranje i uvođenje novih proizvoda uključiti komunikativnu, nepristranu osobu koja bi iz vlastite perspektive definirala tražene elemente. Naime, do sad su u taj proces bili uključeni isključivo ljudi iz tvrtke pa su ovim potezom odlučili otići korak dalje.
Njihov oglas, očekivano, izazvao je veliki interes potencijalnih kandidata: „U prvih 24 sata smo dobili više od 200 prijava. Trenutno imamo 400 prijavljenih kandidata, a oglas traje još 10 dana.“, kaže nam Ana, ističući da će pri izboru kandidata „zasigurno jedan od elemenata biti kreativnost kako bismo saznali zašto pojedini kandidat misli da je idealan za ovu poziciju.“.
Unatoč velikom interesu, radno mjesto čeka tek jednog kandidata, stoga ako baš vi želite biti budući degustator, javite se na oglas do 4. veljače ove godine.
Fotografija: Facebook stranica Choco cafe