Naš poznati slastičar, Robert Hromalić, u utorak otvara vrata svog najnovijeg lokala, u kojem će posjetitelji moći pojesti doručak, brunch ili ručak te zasladiti brk slasticama čiju pripremu mogu promatrati iz udobnih naslonjača.
Bistro Le Kolač Park kneževa, novi objekt poznatog slastičara Roberta Hromalića, u utorak 9. svibnja otvara vrata posjetiteljima koji će svakog dana, osim ponedjeljka, od 8 do 23 sata moći uživati u bogatoj ponudi casual comfort fooda.
Robertova je misao vodilja pri osmišljavanju najnovijeg bistroa Le Kolač bila back to the roots, a on je već 15 godina strastveno posvećen spravljanju pravih gurmanskih remek djela.
„Želimo da gosti konzumiraju sve njima poznato u modernijoj verziji, da međusobno dijele hranu te da se pritom osjećaju opušteno okruženi dragim ljudima.“ – osvrnuo se na svoj najnoviji projekt Robert Hromalić.
U ponudi njegova najnovijeg lokala naći će se sedam vrsta ručno rađenih/artisan kolača, četiri raznovrsna doručka, kao i deset slanih jela, a osim navedenog dostupne su i bezglutenske te vege opcije.
Jelovnik će se mijenjati jednom mjesečno, s tim da će jela koja se pokažu omiljenima i najprodavanijima ostati duže na jelovniku.
U ovom će objektu svi neodlučni slatkoljupci koji vole dijeliti hranu doći na svoje jer postoji mogućnost narudžbe bite-size kolače pa je tako moguće isprobati više vrsta ili ih podijeliti s prijateljima.
Uz bogatu slanu ponudu, visoko postavljenu gourmet ljestvicu prate i slastice i pića pa ćete tako moći birati između šest različitih slastica i to: hladni lava cake, klasik kolač od lješnjaka i karamela, tart od pekan oraha, bezglutenski zapečeni cheesecake s limunom i yuzuom te flan od pistacija i višnje.
Kako bi ovo gurmansko iskustvo bilo potpuno tu je i karta pića na kojoj ima za svakog ponešto, od pjenušaca Poletti, Fantinel prosecca, graševine Zlatnog brda pa sve do biodinamičkog Rupppert-Leroy šampanjca i Old Pilot’s gina.
Na novoj adresi, Branimirova 43, osim ukusne ponude jela, slastica i pića te elegantno uređenog unutarnjeg dijela, posjetitelje očekuje i velika terasa smještena u hladovini pored koje se nalazi dječji park, a u objekt su dobrodošli i kućni ljubimci.
Unutarnji je prostor zamišljen kao community zona, s vrlo udobnim foteljama i dvosjedima iz kojih će gosti moći promatrati pripremu slastica, a osim 28 udobnih sjedećih mjesta u unutarnjem dijelu, na terasi će moći uživati još 78 osoba.
Ono što ovo mjesto čini još posebnijim jest činjenica da se hrana neće nalaziti u vitrinama već u lebdećim tanjurima pa će na taj način posjetitelji moći u punom smislu doživjeti određeno jelo ili slasticu.
Fotografije: Alexander Starbuck