Na blogu Mystic cakes autorice Natalije Milodanović pronašli smo izvrstan recept za čokoladni fudge koji jedva čekamo isprobati.
Sastojci
Fudge
- 1 konzerva gustog zaslađenog kondenziranog mlijeka (400 g)
- 30 g maslaca
- 300 g tamne čokolade
- 1 kašičica arome vanilije
- 1 žlica kakaa
- prstohvat soli
Za posipanje
- sjeckane pistacije ili orašasti plodovi po želji
- krupna morska sol
Priprema
U lončić ulijte zaslađeno kondenzirano mlijeko, dodajte maslac i čokoladu izlomljenu na kocke, pa lončić stavite na srednju vatru i zagrijavajte uz miješanje.
Kada se čokolada počne topiti, dodajte aromu vanilije, kakao i malo soli pa nastavite miješati dok se sve ne otopi u glatku i gustu homogenu smjesu. Konzistencija će biti nalik na karamel.
Skinite s vatre i prohladite nekoliko minuta. Za to vrijeme pripremite manji lim za pečenje dimenzija 20 × 20 cm ili neki sličan i obložite ga papirom za pečenje. Ulijte smjesu, a odozgo po želji pospite sjeckanim orašastim plodovima i s malo krupne morske soli.
Ostavite na sobnoj temperaturi da se smjesa ohladi, a onda stavite u hladnjak da se dobro ohladi i stegne barem 1-2 sata prije rezanja.
Kada se fudge stegao, oštrim nožem izrežite na male kockice.
Fotografije: Mystic cakes