Ana Raguž s bloga Tirkizna baš zna kako zasladiti božićne blagdane – danas nam tako donosi recept za nikad slađe božićno drvce napravljeno od cimet rolica.
Sastojci
Tijesto
- 500 g brašna
- 50 g šećera
- 1 vanillin šećer
- 1 vrećica suhog kvasca
- korica jednog limuna
- 50 g otopljenog maslaca
- 200 ml toplog mlijeka
Nadjev
- 50 g otopljenog maslaca
- 2 žlice meda
- 100 smeđeg šećera
- 2 žlice cimeta
- 50 g višanja iz kompota
Glazura
- 100 g Philadelphia sira
- 50 g šećera u prahu
Priprema
Tijesto
Od svih sastojaka za tijesto zamijesite mekano i glatko tijesto. Ja sam ga izradila u kuhinjskom robotu oko 10 minuta s nastavkom za tijesto.
Tijesto formirajte u kuglu i ostavite na toplom da se diže sat vremena.
Podignuto tijesto prebacite na pobrašnjenu radnu površinu. Razvaljajte ga u pravokutnik.
Nadjev
Tijesto premažite otopljenim maslacem u koji ste dodali dvije žlice meda. Preko maslaca pospite šećer, cimet i ocijeđene višnje.
Slaganje
Tijesto zarolajte u roladu. Oštrim nožem režite cimet rolice debljine 3 cm.
Pripremite veći lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Posložite cimet rolice u oblik božićnog drvca. Ostavite ih na toplom da se dižu još 30 minuta.
Pećnicu ugrijte na 180°C.
Cimet rolice pecite 25 – 30 minuta dok ne poprime lijepu zlatno smeđu boju. Pečene rolice izvadite iz pećnice i ohladite.
Glazura
Pomiješajte sir i šećer. Premažite krajeve svake rolice. Ukrasite po želji višnjama koje ste uvaljali u kristal šećer.
Fotografija: Tirkizna