Iako zbog svoje neodoljive slatkaste arome učestalo obogaćuje brojne slastice, u nekim se dijelovima svijeta cimet dodaje i slanim jelima.
Cimet je zbog svoje bogate i intenzivne slatkaste arome nezaobilazan kod pripreme različitih slastica. Najčešće se koristi kako bi obogatio okus pita i savijača od jabuka, peciva i voćnih salata, pudinga i kompota. Nezaobilazan je i kao dodatak kavi, čaju, kuhanom vinu, likerima, vrućoj čokoladi….
Canelinha je posebna vrsta kave i cappucina koja se poslužuje u Brazilu, a poprilično ju je lako napraviti i doma. Svoju omiljenu kavu jednostavno pospite s cimetom u prahu i dodajte malu količinu smeđeg šećera koju ćete promiješati štapićem cimeta. I uživajte u čaroliji okusa. Dodajte ga kod pripreme kruha, peciva ili dvopeka. No, osim kod pripreme slastica, cimet možete dodati i jelima od currya ili meksičkim jelima od graha kako bi dobili jedinstven okus.
Fotografija: Pixabay