Kao što smo već nedavno najavili, krajem listopada se održava ova grandiozna manifestacija koja posjetiteljima nudi raznovrstan i zanimljiv sadržaj, a osim izložbenog i edukativnog dijela, očekuje vas i natjecateljski dio te poznata modna revija.
Pariz se naveliko priprema za 28. izdanje Salon du Chocolat de Paris, manifestacije posvećene čokoladi, koji će se održati od 28. listopada do 1. studenoga.
Ova će manifestacija, kao i svih prethodnih godina okupiti velika imena slastičarstva, čokolade i pekarstva.
Pastry Show će ove godiNE predstaviti Maxence Barbot, Nina Métayer, Philippe Conticini i Jeffrey Cagnes, koji će prenijeti svoju strast prema zanatu. U prostoru Elles, četiri će istaknute žene iz vrlo različitih sredina predstaviti jedinstvene kreacije poput mochi krafni te čokoladnih pereca iznenađujućih okusa.
Pored navedenog, ove se godine otvaraju i dva nova prostora kako bi se istaknula francuska slastičarska tradicija, i to: “Le passage gourmand” u kojem je organiziran obilazak regionalnih specijaliteta Francuske te “Il était une fois…La pâtisserie” koji će se fokusirati na esencijalne i klasične slastice kojih nam nikada ne dosade i od kojih se još puno toga može naučiti.
Nakon dvije godine izbivanja, na manifestaciju se vraćaju i japanski majstori čokolade kako bi prikazali svoju kreativnost u Espace Japon. U ovom prostoru sudionici će moći otkriti kolekciju Ryukyu koju je razvio nagrađivani kuhar Hironobu Tsujiguchi, a u kojoj koristi samo sastojke proizvedene u regiji Okinawa kao što su tofu-yo, kokuto ili Chatan sol.
Na pozornici Cacao Showa, uz najavu kandidata za titulu “Best pain au chocolat in France 2023”, održat će se i konferencija na kojoj će se govoriti o tehničkim aspektima slastica i različitim strukovnim granama koje se nude u pekarstvu.
Tu je i natjecateljski dio, Trophée International de la Pâtisserie Chocolaterie Française, na kojem će snage odmjeriti osam profesionalaca – svaki od njih predstavlja drugu zemlju – a koji će izrađivati čokoladne i slastičarske kreacije na zadanu temu.
Završnu notu dat će, kao i obično, modna revija čokoladnih haljina koje su izradili dvojci sastavljeni od stilista i čokolatijera među kojima su MOF Stéphane Glacier i Marine Cless, Maëlig Georgelin i Marie Ferrero-Favoriti, Pascal Brunstein te Maud i Nathan Brunstein, i drugi
Izvor: soogoodmagazine.com
Fotografija: Canva