Alica Bjeli Duduković donosi nam recept za dekorativne uskrsne keksiće s tahinijem i limunom.
Sastojci
Tijesto
- 1 jaje
- 100 g maslaca
- 55 g tahinija
- 50 g šećera
- 6 g praška za pecivo
- 100 g glatkog brašna
- 185 g oštrog brašna
Punjenje
- 110 g vrhnja za šlag
- 115 g bijele čokolade
- 8 g praha čarobni limun
Priprema
Pjenasto umutiti jaje sa šećerom, dodati maslac i tahini te umutiti u jednoličnu smjesu. Prosijati obje vrste brašna s praškom za pecivo te rukom umijesiti glatko tijesto. Omotati prozirnom folijom pa staviti u hladnjak na sat vremena (može ostati i preko noći).
Posuti radnu površinu oštrim brašnom, razvaljati tijesto na debljinu 3 – 4 mm te kalupom rezati keksiće u oblik po želji. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C 7 – 8 minuta. Ohladiti.
U posudu na laganu vatru staviti vrhnje za šlag i grijati do temperature od 90°C. Maknuti s vatre te u vrhnje dodati bijelu čokoladu i prah limuna. Miješati dok se čokolada ne otopi.
Ostaviti da se prohladi da se smjesa počne stezati.
Zatim mazati jednu polovinu keksića i lijepiti drugom.
Poslužiti uz omiljeni napitak i uživati.
Fotografija: Alica Bjeli Duduković