Uskrsni kuglof s grizom i malinama pripremila nam je Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača.
Sastojci
Smjesa za kuglof
- 2 jaja
- 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 200 ml ulja
- 200 ml mlijeka
- naribana korica ½ limuna
- 300 g griza
- 80 g glatkog brašna
- ½ praška za pecivo
- 250 g zamrznutih malina
Čokoladna glazura
- 100 g mliječne čokolade
- 100 g bijele čokolade
Priprema
Bjelanjcima dodajte malo soli i izmiksajte ih u čvrsti snijeg.
Žumanjke izmiksajte sa šećerom i malo ulja pa dodajte ostatak ulja i mlijeko. Dodajte naribanu limunovu koricu, griz, brašno i prašak za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Maline pomiješajte s 1/2 žlice brašna pa i njih umiješajte u smjesu. Smjesu izlijte u kalup za kuglof kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Kuglof pecite 35-40 minuta na temperaturi od 180 °C. Čačkalicom provjerite je li pečen.
Kuglof ohladite, a zatim ga ukrasite čokoladnom glazurom. Mliječnu čokoladu otopite na pari pa prelijte njome kuglof tako da čokolada lijepo curi s njega. Spremite kuglof u hladnjak da se čokolada stisne, a vi za to vrijeme na pari otopite bijelu čokoladu. Otopljenu bijelu čokoladu na isti način prelijte preko kuglofa. Kuglof ukrasite čokoladnim pisanicama i spremite ga ponovo na kratko u hladnjak da se čokolada stisne.
Fotografije: Slatki svijet torti i kolača
[print_link]