U susret Uskrsu Marija Herjavić Jerkić donosi recept za uskršnja gnijezda koja će vrlo efektno izgledati na vašem blagdanskom stolu, a osim što su jednostavna za izradu, ukoliko ih radite s djecom zabava je zagarantirana.
Biskvit
- 2 jaja
- 50 g šećera
- 50 g maslaca
- 50 g čokolade za kuhanje
- 50 g oštrog brašna
I još
- čokoladna glazura
- štapići
- bomboni u obliku pisanica
Priprema
Pjenasto umutiti jaja sa šećerom, dodati omekšali maslac, pa otopljenu čokoladu i na kraju brašno. Prebaciti u kalupiće u obliku donuta i peći 35 – 40 min na 170 stupnjeva.
Ohlađene kolačiće umočiti u prohlađenu čokoladnu glazuru i posipati polomljenim štapićima. U sredinu staviti bombon u obliku pisanica.
U slast!
Fotografija: Marija Herjavić Jerkić