Na našem portalu već imamo objavljen recept za vanilin kiflice i prhke keksiće/kiflice, a danas donosimo recept koji nam je poslala Ana Prša, a koji je njoj ostavila njezina baka.
Sastojci
Kiflice
- 350 g glatkog brašna
- 210 g maslaca sobne temperature
- 100 g fino mljevenih oraha
- 80 g šećera
- 1 bjelanjak
I još
- 3-4 žlice šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Priprema
Izmiješajte brašno, šećer i orahe. Dodajte maslac koji ste narezali na tanke listiće te bjelanjak. Umijesite tijesto. Stavite ga u vrećicu i u hladnjak na pola sata.
Zagrijte pećnicu na 170°C. Od tijesta oblikujte kiflice koje stavite na pleh na papir za pečenje. Ja sam ih radila težine 9 grama kako bi bile jednake veličine.
Pecite otprilike 12 minuta. Dobit će laganu boju, a na dodir će biti još malo mekane.
Pustite ih nekoliko minuta da se ohlade (da si s vrelim ne opečete prste) pa ih uvaljajte još tople u šećer u prahu s vanilin šećerom.
Navedena količina dovoljna je za 2 velika lima za pećnicu.
Fotografije: Ana Prša
[print_link]